Expertise

Chronische Stress

Wij geloven heel sterk in een preventieve benadering van welzijn, work-life balans en stress. Hoe sneller je een probleem aanpakt hoe minder negatieve gevolgen voor de organisatie, het team en het individu. De ernstige effecten van stress zoals ziekteverzuim, verloop, conflicten, meer ongevallen, ontevredenheid, fysieke klachten, enz... kunnen beperkt blijven als je pro-actief ingrijpt. Bevorderen van veerkracht, zelfzorg en teamzorg zijn de sleutel tot succes.

Vlugge detectie en collegiale steun leiden tot meer arbeidstevredenheid en het voorkomen van stressklachten. Hoe normaler collega’s van eenzelfde team het vinden om zaken zoals stress en work-life bespreekbaar te maken hoe makkelijker medewerkers durven uiten wat ze ervaren op dat gebied en hoe sneller er kan ingegrepen worden. Stress is vaak moeilijk objectiveerbaar. Uit onwetendheid en gebrek aan ervaring laten we daarom vele signalen liggen. Medewerkers die zelf stress ondervinden zullen zich er in eerste instantie vaak ook niet eens bewust van zijn. 

Wij willen stress in het juiste perspectief plaatsen en inzetten op: primaire (gezonde mensen gezond houden), secundaire (voorkomen dat klachten escaleren) en tertiaire (coaching van mensen die meer klachten hebben) preventie.

Hoe kunnen we helpen? 

  • Webinars en E-learnings

  • Beleidsinterventies

  • Opleidingen voor medewerkers en leidinggevenden

  • Workshops stressdetectie en voorkomen van burn-out

  • Coaching en re-integratietrajecten

  • Teamondersteuning: algemene teamcoaching; team in conflict; team at risk

  • Psycho-educatiesessies

“The Human Link is al jarenlang een betrouwbare partner in ons welzijns- en zorgbeleid. Flexibiliteit en professionaliteit kenmerken hen. Ze hebben een uitstekend aanvoelen van onze werkomgeving, wat van hen een goede sparring partner maakt voor medewerkers, maar ook voor onze bedrijfsartsen én HR.”

Sabrina Van Gestel - HR Career Consultant & BASF Talent Center