Let's talk

Mental Health

…door onze kennis en expertise door te geven aan hulpverleners die dagelijks te maken krijgen met de thematieken waarin wij gespecialiseerd zijn; zoals stress, angst en trauma.

Onze

Expertises

Op een wetenschappelijk onderbouwde manier willen we hulpverleners de juiste inzichten en praktijkervaringen mee geven. Dit met als doel om mensen preventief te wapenen tegen de psychische gevolgen van stress, schokkende gebeurtenissen, angst en burn-out. Via het adviseren, opleiden, coachen en superviseren van hulpverleners in de 1ste lijn proberen we hen te versterken in hun preventieve rol op het vlak van psychische gezondheid.

“Onze psychologen zijn allen vertrouwd met praktijksituaties en hebben specifieke ervaring in bepaalde expertisedomeinen zoals stress en trauma.”

MARIEKE IMPENS

The Human Link - Klinisch psychologe & gedragstherapeute

Aanbod

Op Maat

We helpen organisaties, bedrijven en zorgverleners om op een wetenschappelijk onderbouwde manier de psychische gezondheid van mensen te optimaliseren. We willen hen de tools geven om concreet preventieve en curatieve acties te kunnen ondernemen op vlak van chronische stress en opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen evenals het correct behandelen of doorverwijzen van verschillende angstproblematieken.

Want ook particulieren kunnen bij ons terecht voor een specifieke begeleiding van werk gerelateerde problemen, de verwerking van traumatische gebeurtenissen en voor het beter omgaan met uiteenlopende angstklachten.

Het is dus primordiaal dat wij andere zorgverleners bijstaan en opleiden in het correct diagnosticeren, accuraat begeleiden of gemotiveerd doorverwijzen van deze cliënten.

Meer gedetailleerde toelichting over onze expertisedomeinen vindt u hier:

Chronische Stress

Risico’s op chronische stress: preventie en behandeling van stress, overspanning en burn-out.

Acute Stress

Risico’s op acute stress: veiligheidsgedrag, opvang na schokkende gebeurtenissen, preventie en behandeling van PTSS.

Angst

Angstproblematieken (die ook in de werksituatie een impact kunnen hebben): spreekangst, faalangst, vliegangst, sociale angst, …

Agenda

Opleidingen voor Hulpverleners

Data
Opleiding
Prijs
Data
Maandag 24/06 en dinsdag 25/06/2024 van 9u30 tot 16u30 - inclusief lunch
Opleiding

Behandeling van burn-out voor klinisch psychologen

In deze tweedaagse workshop bieden we een kader waarin we burn-out goed afbakenen van andere psychische problemen. We introduceren een helder begeleidingsplan om zo vlug mogelijk tot herstel te komen.

Prijs
€ 500,00
Data
Opleiding
Prijs
Data
Maandag 15/07/2024 van 9u30 tot 16u30 - inclusief lunch
Opleiding

Angst en exposure in de (eerstelijns) psychologische praktijk

In deze cursus gaan we de belangrijkste gedragstherapeutische inzichten rond exposure toepassen op uiteenlopende angsten en krijg je heel handige tools aangereikt. De eerste dag ligt de focus op de ‘basisprincipes’. Tijdens de tweede (optionele) dag op dinsdag 16/07 wordt er dieper ingegaan op introceptieve exposure en imaginaire exposure: twee exposuretechnieken die niet mogen ontbreken in jouw rugzak!

Prijs
€ 250,00
Data
Opleiding
Prijs
Data
Dinsdag 16/07/2024 van 9u30 tot 16u30 - inclusief lunch
Opleiding

Angst en exposure in de (eerstelijns) psychologische praktijk Deel 2: Verdiepende module

Tijdens deze tweede (optionele dag) wordt er dieper ingegaan op introceptieve exposure en imaginaire exposure: twee exposuretechnieken die niet mogen ontbreken in jouw rugzak.

Prijs
€ 250,00
Data
Opleiding
Prijs
Data
Donderdag 25/07/2024 van 9u tot 16u - inclusief lunch
Opleiding

De mens achter de hulpverlener

Gaat zorgen voor anderen je zo gemakkelijk af dat je neigt jezelf te vergeten? Met deze vorming willen we jouw kwaliteiten als hulpverlener beschermen en je helpen diezelfde kwaliteiten in te zetten voor jezelf.

Prijs
€ 250,00
Data
Opleiding
Prijs
Data
data binnenkort beschikbaar
Opleiding

Burn-out in de artsenpraktijk

Artsen dienen meer tools en know how te hebben over de rol die zij kunnen vervullen in de diagnose, signaaldetectie, exploratie, gemotiveerd doorverwijzen en kortdurend coachen van patiënten met burn-out.

Prijs
€ 300,00

“The Human Link is voor ons sinds enkele jaren een fijne en betrouwbare partner in o.a. de uitbouw van onze Well-being policy.”

Alda Van Esbroeck - Talent Expert OMP.