Project

Stad Antwerpen

Psychisch welzijn

in eigen stad

Al een aantal jaar mogen wij als vaste partner van de Stad Antwerpen meehelpen om het (psychisch) welzijn van de Antwerpse burger te verbeteren. We hebben ondertussen al heel wat waardevolle trajecten voor verscheidene doelgroepen mogen opzetten. Hieronder een overzicht:

Verschillende

PROJECTEN

Psycho-Educatie

Sinds September 2017 organiseert The Human Link in samenwerking met Stad Antwerpen gratis psycho-educatieve vormingen rond stress, angst en depressie voor de burger in Stad Antwerpen en haar districten.

Mind-Spring en Re-Set

Voor vluchtelingen en mensen met een migratieachtergrond biedt The Human Link met steun van Stad Antwerpen twee gratis interventies aan.

Psychische klachten bij jongeren

Jij maakt deel uit van de leefwereld van jongeren. Of je nu hulpverlener bent of niet, jij ziet het als iemand het moeilijk heeft. Het is heel normaal dat je niet altijd weet hoe je hier best mee kan omgaan.

Corona Babbels (gerealiseerd)

In samenwerking met Stad Antwerpen leidt The Human Link medewerkers van kleine organisaties, die werkzaam zijn in de sociale sector, gratis op om groepsgesprekken te voeren over de impact van Corona.

Sleutelfiguren Versterken (gerealiseerd)

In opdracht van Stad Antwerpen biedt The Human Link een train-the-trainer aan om sleutelfiguren binnen het sociale werkveld ( jeugdbeweging, buurtwerking, scholen, CLB, maatschappelijke ondersteuning, trajectondersteuning, sociaal werk, enz…) te versterken.

Stress en Armoede (gerealiseerd)

Voor eerstelijnsorganisatie en kanszoekende Antwerpenaren biedt The Human Link met steun van Stad Antwerpen twee gratis interventies aan.

Zorgverleners Ondersteunen (gerealiseerd)

De corona crisis heeft een immense impact op onze volledige samenleving, maar nooit eerder was de druk op onze zorgverleners zo groot. De mentale gezondheid van deze mensen wordt fel uitgedaagd.

Ondernemers Ondersteunen (Gerealiseerd)

Als ondernemer ga je dagelijks kleine en grote uitdagingen aan. Het einde van de ene crisis lijkt in zicht en de volgende staat al weer klaar. Een ondernemersklimaat dat boeiend maar tegelijkertijd niet vanzelfsprekend is.