Traject

Teamversterking

Zelf- en teamzorg is de beste garantie voor de mentale gezondheid van zorgverleners. Hun mentale gezondheid bevorderen is belangrijk in een warm welzijnsbeleid.

Versterk je team van eerstelijns-zorgverleners en krijg praktische handvatten voor meer zelf- en teamzorg om zo stressgerelateerde uitval te voorkomen.

Groepstraject in een eerstelijns zorgorganisatie

Dit ‘teamversterkingstraject’ geeft een team eerstelijns-zorgverstrekkers in twee sessies van twee uur haalbare to do’s. Wat kan elk teamlid al goed, als het gaat om zelfzorg? Hoe kunnen we als team samenwerken om gezond te blijven? Hoe rekening houden met ieders noden? Doorheen verschillende opdrachten worden teamleden geholpen om beter voor zichzelf en elkaar te zorgen. Heel concreet, op korte en lange termijn, met oog voor de specifieke werkomgeving.

Wat omvat het traject 'Zorgverleners versterken' in een eerstelijns zorgorganisatie?

  • zelfscan

  • 2 groepssessies met een getrainde begeleider

  • persoonlijke opdrachten in een app

  • een gedeeld actieplan voor zelf- en teamzorg

  • Prijs: als aanvrager betaal je voor een traject tussen de 410€ en 550€. Dit bedrag omvat het uurloon van de trainer, inclusief vervoersonkosten.

Interesse als directie van een zorgorganisatie om dit aan te bieden aan personeel?

>> Laat 1 van je medewerkers zich bijscholen tot begeleider van deze trajecten! Inschrijven voor de gratis training kan hier.

>> Liever een externe begeleider? Vraag een traject aan bij het LOGO uit jouw regio. De Vlaamse Logo's (= lokaal gezondheidsoverleg) werkten immers mee aan de ontwikkeling van de trajecten. Zij helpen je verder om een getrainde begeleider te vinden.

>> Interesse als werknemer van een zorgorganisatie? Want zo'n traject zou je willen volgen! Motiveer je leidinggevende om dit traject aan te vragen. Stuur deze paginalink door. Je directie doet best de aanvraag, alleen dan kan het traject impact hebben.