Cursus in open aanbod

Procesbegeleiding Warm Bedrijf

voor beleidsmakers

BIJNA VOLZET - dinsdag 10/09/24, 10/12/24, 11/03/25 en 10/06/25 telkens van 9u30 tot 12u in Berchem

Inzetten op de mentale gezondheid van medewerkers is voor elke organisatie van fundamenteel belang. Maar hoe je dat concreet aanpakt op organisatieniveau, blijft toch een hele uitdaging. Word je zelf snel verleid door ad hoc acties? Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij bieden je aan de hand van de methodiek van het Warm Bedrijf graag de helpende hand die je nodig hebt.

Ontwikkeld in opdracht van de Vlaamse Overheid, vertaalt deze methodiek abstracte beleidsconcepten rond mentale gezondheid naar concrete en tastbare pijlers. En voor elke pijler zijn er uitgewerkte opdrachten en monitoringinstrumenten. Gebaseerd op wetenschappelijke modellen en succesvol geïmplementeerd in diverse contexten, biedt deze methodiek een bewezen aanpak om aan de slag te gaan.

Door je in te schrijven verbind je je voor vijf halve dagen, verspreid over een jaar. Samen met een selecte groep beleidsmakers ga je gezamenlijk de uitdaging aan. Geleid door de methodiek van het Warm Bedrijf, duiken we dieper in jouw realiteit en houden we rekening met de specifieke uitdagingen waarmee jullie worden geconfronteerd. Samen zoeken we naar haalbare en op maat gemaakte stappen die passen binnen jullie werkomgeving.

Laat je inspireren door de ervaringen van je medebeleidsmakers uit andere organisaties en laat je uitdagen om obstakels te overwinnen. Deze unieke kans biedt niet alleen concrete handvatten voor het bevorderen van mentale gezondheid op de werkvloer, maar ook een waardevol netwerk van gelijkgestemden om mee samen te werken en van te leren. Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een warme(-re) werkomgeving!

Check zeker ook onze website www.warmbedrijf.be al waar al het materiaal gratis ter beschikking wordt gesteld.

Voor wie?

Beleidsmakers: HR’s, interne preventieadviseurs, managers, leden van een werkgroep welzijn, etc.)

Wat?

  • Een traject begeleiding van 5 halve dagen (1 bijeenkomst om de 2 maanden)

  • Telkens van 9u30 tot 12u

  • Interactieve sessies met +/- 8 beleidsmakers per groep

  • Opdrachten op maat waarmee je tussen de sessies aan de slag gaat.

Annuleren?

Wil je graag een opleiding/training/masterclass/… annuleren? Dat kan, maar hou wel rekening met onze annulatievoorwaarden. Lees er hier meer over.